tisdag 25 oktober 2011

Lika som bär?

Igår lade Marie Häggström, även känd som Släggan i folkmun, upp ett inlägg med ett citat från Ghandi. Det fick oss att inse att vi har en Mahatma Ghandi i laget. För att förtydliga detta har jag gjort en research på sanningsbanken Wikipedia för att hitta ännu fler likheter.

Mahatma är en titel han fått, då Maha står för stor och Atma för själ. Marie har fått sin titel för att hon skjuter lika hårt som en häst sparkar, och därför fick hon namnet Släggan. Släggan är född i Täfteå. Ghandi i delstaten Gujarat i Indien. Det är ju i princip samma sak och lika många människor som känner till orten. Han tillverkade sina egna kläder, Släggans duktiga syster har bland annat gjort en One Piece till henne.

Ghandi föddes 1869, Släggan 1989. Ni ser ju själv likheten! Samma första siffra och både 8 och 9 finns med. Vrider man sexan 180' så blir det ju en nia... .. .

Gandhi anordnade en saltkampanj 1930. Han vandrade 40 mil från Ahmedabad till Dandi i Gujarat för att framställa salt själv. När Släggan inte hade hade körkort och sin racer till silvermissil fick hon lov att gå 2 mil från Täfteå till Umeå centrum för att köpa salt åt mor och far.
 


/ dagens lågoddsare...  #72

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar